APK-keuring

Voor een APK-keuring van uw auto kunt u altijd terecht bij Autobedrijf Felder in Hengelo Gelderland. Wij keuren alle personenauto’s en bedrijfsauto’s tot een gewicht van maximaal 3500 Kg.

Wanneer uw auto niet door de keuring heen komt, nemen wij eerst contact met u op om de punten te bespreken en een kostenraming met u af te stemmen. Daarna zullen wij uw auto herstellen, zodat deze veilig wordt afgemeld bij de RDW. De APK (Algemene Periodieke Keuring) is een wettelijk verplichte keuring. Deze keuring verhoogt de verkeersveiligheid en beschermt het milieu. 

Het blijft echter een momentopname en het betekent dus niet dat uw auto het hele jaar door probleemloos blijft rijden. Regelmatige controle en goed onderhoud van uw auto blijft dus belangrijk, ook als uw auto is voorzien van een geldige APK-keuring!  Wij zijn het ideale adres voor uw jaarlijkse APK-keuring. De wachttijd is doorgaans minimaal en de tarieven zijn scherp. 

Zijn er reparaties nodig aan uw auto, dan ontvangt u vooraf een goede prijsopgave. Al vele klanten uit de regio Hengelo Gelderland en omstreken zijn u voorgegaan. Bovendien voeren wij een APK-keuring gratis uit wanneer u deze combineert met een grote onderhoudsbeurt.

De auto kan al twee maanden voor de vervaldatum gekeurd worden

APK-keuringsrapport

Als uw auto APK is gekeurd, ontvangt u van ons een keuringsrapport. Dit rapport krijgt u zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van uw auto. Hierop worden niet alleen de reparatie- en afkeurpunten aangegeven, maar ook de adviespunten.

Na goedkeuring wordt uw auto afgemeld bij de Rijksdienst voor Wegverkeer, ook wel RDW genoemd. De RDW laat regelmatig auto’s een herkeuring ondergaan door middel van een steekproef. Op deze manier kunnen ze controleren of de auto terecht is goed- of afgekeurd. Hiermee zorgen zij er voor dat er geen fraude wordt gepleegd tijdens het keuren, door bedrijven die onveilige auto’s toch goedkeuren. 

De steekproef wordt willekeurig bepaald wanneer het keuringsrapport na het afmelden van de auto automatisch wordt doorgestuurd naar de RDW. Wanneer er een APK-steekproef zal plaatsvinden, dient de auto nog even bij ons in de garage te blijven staan.

Wanneer verloopt de APK

Afhankelijk van de leeftijd van uw auto wordt de periodiciteit van de APK-keuring bepaald. Weet u niet of uw auto al gekeurd moet worden, vul het kenteken van uw auto in. U wordt doorgeleid naar de website van Finnik waar u een rapport over uw auto kunt inzien met de APK datum.

Is uw auto binnenkort aan keuring toe, maak dan direct een afspraak met Autobedrijf Felder via telefoonnummer 0575-464793, of stuur een e-mail naar info@autobedrijf-felder.nl

Let op! Wanneer de auto te laat gekeurd wordt, riskeert u een boete.

Autobedrijf Felder

  • Universeel garagebedrijf
  • Mercedes specialisatie
  • Duidelijke afspraken
  • Dealer kwaliteit
  • Universeel tarief
  • Open en eerlijk
  • Iedereen is welkom 

Openingstijden

Maandag 08.00 – 17.30
Dinsdag 08.00 – 17.30
Woensdag 08.00 – 17.30
Donderdag 08.00 – 17.30
Vrijdag 08.00 – 17.30
Zaterdag 09.00 – 13.00
Zondag Gesloten

Contact

Autobedrijf Felder
Zelhemseweg 19
7255PS Hengelo (Gelderland)
Tel. 0575 – 46 47 93
info@autobedrijf-felder.nl
www.autobedrijf-felder.nl

Privacy Policy / Sitemap / website ontwikkeld door J.Verhaaff / Copyright Autobedrijf – Felder Hengelo (Gelderland)